Elérhetőségek

Caries Dental Labor

Szombathely, Welther Károly u. 5.  

Telefon: +36 94 344 144
e-mail: [email protected]


Termékek

Ahol a fogorvos szék melletti lehetőségei kimerülnek, ott kezdődik a fogtechnikus terepe. A több évtizedre készülő pótlások esetén az esztétika, a megkülönböztethetetlenség a többi fogtól, a páciens által legelső helyen említett elvárás, hiszen az már első pillanatban látható, míg a munka precizitása csak sok-sok évnyi viselés után derül ki. Bonyolult esetekben elengedhetetlen a páciens - orvos - fogtechnikus team-munka. Ilyenkor csak folyamatos konzultáció eredményeképpen jöhet létre a tökéletes megoldás. Meggyőződésünk, hogy az a sajnálatosan elterjedt nézet, miszerint csak a rögzített pótlás az igaz pótlás, teljesen helytelen. A megfelelően tervezett és igényesen kivitelezett kivehető pótlás is lehet szép és jelenthet tökéletes protetikai rehabilitációt. Nem elhanyagolható előnyük, hogy erősen sorvadt állcsontgerinc esetén sokszor jobb eredmény érhető el alkalmazásukkal, mint rögzített pótlásokkal. Ezen pótlások ugyan úgy individualizálhatók mint rögzített társaik. Laborunk a kezdetek óta készít kivehető, valamint kombinált fogpótlásokat, így ezen a területen is kiemelkedő tapasztalatokkal rendelkezünk.

 

ESZTÉTIKAI FOGÁSZAT

 

Napjaink legmeghatározóbb irányzata, mely természethű fogászati restaurációk létrehozását tűzi ki célul maga elé. Ahol a fogorvos szék melletti lehetőségei kimerülnek, ott kezdődik a fogtechnikus terepe.

Bonyolult esetekben elengedhetetlen a páciens – orvos – fogtechnikus team-munka. Ilyenkor csak folyamatos konzultáció eredményeképpen jöhet létre a tökéletes megoldás.

 

Veneerek:

 

Amikor már a tömésterápia nem biztosíthatja a kívánt esztétikai eredményt.

▪ porcelánból: prés kerámia / Finesse - Dentsply

▪ cirkóniumból: Cercon - Dentsply

▪ kompzit-kerámia örleményből: Gradia - GC, Ceramage - Shofu

 

Betétek Inlay/Onlay:

 

Nagy kiterjedésű korona-rekonstrukciók esetén a legjobb esztétikai eredményt biztosítják.

▪ porcelánból: prés kerámia / Finesse - Dentsply

▪ kompzit-kerámia örleményből:Gradia - GC, Ceramage - Shofu

▪ aranyból: BiOcclus - DeguDent

▪ cirkóniumból : Cercon – Dentsply

 

 

Fém-kerámia

 

Régi jól bevált módszer, amivel azonban - hála a folyamatos technikai fejlesztéseknek - ma már lényegesen jobb esztétikai eredmények érhetőek el. Laborunkban Bego fém alapra égetett Vita 3D Master rendszert használunk, mely szerintünk ma a piacon elérhető legigényesebb leplező-kerámia, a legtermészetesebb hatás elérésére.

 

Arany-kerámia

 

A még jobb színhatás elérése végett arany alapra is égethető a Vita 3D Master kerámia. A szóló koronák esetén - tekintettel a kis terhelésre - az alap nem csak öntött, hanem galvanizált sapka is lehet, mely a magasabb aranytartalom miatt még kedvezőbb esztétikai eredményt hoz létre.

 

Préskerámia

 

Fém-mentes pótlás. A zirkóniumot megelőző technológia, mely szintén kizárólag kerámia alapú, de az előbb említett rendszereknél olcsóbb megoldást eredményez, szűkebb indikációs terület mellett. Elsősorban szóló koronák, héjak, egyes speciális esetekben kis kiterjedésű hidak (3 tag, vagy inlay elhorgonyzású hídmű) esetén jöhet szóba. Laborunkban 2000 óta készülnek ilyen munkák, ezért bátran ajánlhatjuk a ma divatos kompozit-kerámia őrleményből készült esztétikai pótlások alternatívájaként.

 

Zirkónium

 

Az esztétika legmagasabb osztálya. Napjaink fogászati fejlesztéseinek vezető iránya, amolyan "csodafegyver". Cégünk felismerve a fejlesztések irányát, összhangban a megrendelőink igényeivel, az elsők között már 2003-ban elérhetővé tette és folyamatosan lépést tart az ugrásszerű fejlődéssel. Mivel ezen a területen szinte már követhetetlen fejlesztési ütemet diktálnak a cégek, fontos, hogy kiforrott, megbízható technológiát alkalmazzunk. Laborunk Cercon - Dentsply technológiát használja, mely elfogadható költségtényezők mellett biztosítja a megfelelő pontosságú és teherbírású alapot, melyet a Dentsply cég Kiss zirkónium váz leplezésére kifejlesztett porcelánjával borítunk. A megfelelő leplező rendszerrel kiegészülve így tökéletes, kompromisszummentes esztétikai eredmény hozható létre akár körhidak esetén is. A fogmű amellett, hogy hűen utánozza a természetes fogazat fénytörését - ezáltal hozva létre a természetes fogazathoz hasonló színhatást - mai ismereteink mellett teljesen allergiamentes is.

 

Kombinált pótlások

 

Laborunk több csúcstechnológiájú gyártó termékeit (Ceka, Bredent stb.) felhasználva - és szükség esetén kiegészítve frézelt vállal, interlockkal - hozza létre kombinált pótlásait. A fix rész leplezéséhez - a kivehető rész akrilát műfogaival a lehető legjobb harmóniát létrehozva - a Gradia (GC) kompozit-kerámia őrlemény tartalmú leplező anyagait használja.

 

Teleszkópos pótlások

 

A Nyugat-Európában népszerű kivehető pótlás típus hazánkban is egyre népszerűbb. A primer és szekunder koronák készülhetnek nem nemes fémből, azonban a nemesfémek alkalmazása jobb frikciót biztosít, így használatuk javasolt. Egyetlen hátrányuk a magasabb költség. Galván technológia alkalmazása során - mind a primer, mind a secunder korona készíthető a módszerrel - rendkívül nagy precíziós pontosság érhető el, tovább javítva a frikciót. Az így készült munkák lehetnek teleszkópos hidak és alaplemezes pótlások is.

 

Teljes kivehető pótlások


Implantációs elhorgonyzású pótlások:


Laborunk: Camlog,Ankylos, Astra, SIC, Cortex, DenTi,PITT-EASY,Semados,  implantátumokra készít különböző rögzített és kivehető fogpótlásokat.
Alaplemezük akrilát, melyet allergiamentes anyagból is el tudunk készíteni. Műfogak széles skálája áll rendelkezésre az egyszerűbbektől a prémium igényeket kielégítő változatokig. Laborunkban lehetőség van egyedileg elkészített porcelán fogak használatára is, valamint az alaplemez tökéletes individualizálására a legkényesebb igényeknek is megfelelve. Mindezek természetesen egyéni értékű artikuláció szerint is kivitelezhetők.


Teljes protézis:A fogatlan beteg ellátásának fontosságára hívják fel a figyelmet azok a statisztikák, melyek szerint a teljes fogsort viselők számának százalékos aránya folyamatosan növekszik, összhangban a népesség átlagéletkorának növekedésével.
Napjaink fogászati trendjét látva meglepő, de a teljes lemezes fogpótlás lehet tökéletes megoldás preventív és rehabilitációs szempontból egyaránt. Igaz, ehhez komoly orvosi és fogtechnikai erőfeszítésekre van szükség és a sablonos megoldások elvetésére. Egy megfelelően elkészített fogsor nem csak a rágás képességét, hanem az arc karakterét is visszaadja. A fogak befolyásolják az emberi arckifejezést, egy arc akkor szép, ha harmonikus, amit a fogak alapvetően meghatároznak.
Ami többletet funkcionálisan az arcíves harapásregisztráció és egyéni értékű artikuláció jelent, azt az esztétikában a prémium műfogak (Integral - Merz Dental, Ghenios - Dentsply) individuális felállítása és az alaplemez a fogínynek megfelelő több színből (Merz Dental) történő anatómikus kialakítása adja, - kis művészi többlettel.

 

Terápiás sínek

 

A szakma szeretete és a kihívások leküzdésének örökös kényszere eredményezte a laborunk specialitásai közé tartozó állkapocs-ízületi panaszok kezelésére használt sínek készítését.

Társaságunk 2003 óta biztosítja az állkapocs-ízületi betegek rehabilitációjának technikai hátterét. A KaVo cég Arcus Digma rendszere Protar EVO egyéni értékű artikulátorral kiegészítve teszi lehetővé olyan therápiás sínek készítését, mely sok ember ízületi panaszait képes orvosolni.

Az így szerzett gnathológiai tapasztalatokat más munkáink elkészítése során is szem előtt tartjuk, hiszen meggyőződésünk:

A szépség mit sem ér funkcionalitás nélkül!